QC Light Factory realiseerde 60 pendelarmaturen in de Stevenskerk te Nijmegen
Luxendi

QC Light Factory realiseerde 60 pendelarmaturen in de Stevenskerk te Nijmegen

Aanstuurbaar via een DALI signaal

Deel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Stevenskerk te Nijmegen
QC Light Factory realiseerde in samenwerking met Jan Heijn Daniels en Willem Hoebink 60 pendelarmaturen Ra>95 en tunable white. Luxendi leverde voor de productie van de pendelarmaturen de losse PCB’s, drivers en controllers. Om gebruik te kunnen maken van warm en koud licht heeft QC Light Factory gebruik gemaakt van een LED module van Lumitech met een output van 4000 lumen. Deze module produceert veel warmte en moest ook weer gekoeld worden middels een heatsink.

Daarnaast is de kerk voorzien van indirecte dynamische lichtlijnen rondom het dak en de koormuren. Deze verlichting is tevens aanstuurbaar via een DALI signaal, waardoor zowel de pendelarmaturen als de lijnverlichting in diverse kleursamenstellingen en in functioneel wit aangestuurd kunnen worden. Door de algemene verlichting wordt de schoonheid van de Stevenskerk op een goede manier weergegeven.

Gerard van der Stelt, eigenaar van QC Light Factory voegt daaraan toe: “Geen idee is ons te gek en alles is bespreekbaar. QC Light Factory probeert datgene wat de opdrachtgever, veelal een architect in zijn hoofd heeft, te vertalen”.
Het bedrijf werkt al langere tijd samen met Luxendi, die is samengevoegd uit de voormalige LED afdeling van Telerex B.V. en het Belgische Luxendi BVBA. QC Light Factory werkt op projectmatige basis waarbij zij iedere opdracht afzonderlijk beoordelen welke materialen er benodigd zijn voor een kwalitatief eindproduct. “We werken in meerdere projecten met de producten van Luxendi’, aldus Van der Stelt.

Contactinformatie

Stuur ons een bericht