Goedkoop tast dimmen: zo doet u dat!
EcoDim

Goedkoop tast dimmen: zo doet u dat!

Naast dimmen met een traditionele druk/draaidimmer wordt tegenwoordig ook steeds vaker tast dimmen toegepast. Dit kunt u doen door een complete tastdimmer te kopen, maar wist u ook dat dit (goedkoper) kan door een dimmodule + pulsdrukker te gebruiken?

Deel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Over het algemeen zijn tastdimmers niet goedkoop. Maar wist u dat u een goedkoper alternatief kunt creëren met een dimmer module + een pulsdrukker? Een mooi voorbeeld is de ECO-DIM.14 dimmer module, welke geschikt is voor alle merken pulsdrukkers zoals Busch-Jaeger, Gira, Jung, Berker en Schneider Merten. Hiermee kunt u altijd uw favoriete merk afdekmateriaal gebruiken en toch genieten van uitstekende dimkwaliteiten, afstelmogelijkheden en een vriendelijke prijs. Na het installeren van de dimmer en pulsdrukker hoeft u alleen nog maar een bedieningswip te plaatsen, net zoals dat bij een tastdimmer ook het geval is.

Qua dimkwaliteit is de ECO-DIM.14 dimmodule geschikt voor alle dimbare led lampen en kan een lampengroep van 0-250W LED gedimd worden. Daarnaast is de inbouwdiepte slechts 15mm waardoor de dimmer samen met de pulsdrukker eenvoudig in alle U40 en U50 inbouwdozen past.

Ook heeft deze dimmodule unieke afstelmogelijkheden. Met de MIN & MAX potmeters stelt u eenvoudig de optimale dimbaarheid in en zorgt u dat de verlichting stabiel brandt in het hoge en lage lichtniveau. Ook is de dimmer voorzien van een Speed potmeter. Met de Speed functie stelt u de snelheid van het dimmen met de pulsdrukker naar wens in.

De aansluiting van de ECO-DIM.14 is erg eenvoudig. Deze is namelijk 2-draads én 3-draads aan te sluiten. Hierdoor is deze dimmer geschikt voor situaties met en zonder nuldraad. Ook kun u deze dimmer gebruiken in een wisselschakeling met meerdere pulsdrukkers. Hierdoor kunt u de lampengroep vanaf meerdere plekken tast dimmen.

Smarthome is de toekomst. Wanneer u een installatie wilt realiseren waarmee u kunt tast dimmen, maar ook een lampengroep met een smarthome app wilt kunnen aansturen kunt u kiezen voor de ECO-DIM.10 Zigbee, ECO-DIM.10 WiFi of ECO-DIM.10 Z-Wave. Deze drie dimmodules werken hetzelfde als de ECO-DIM.14 en kunnen dus ook gebruikt worden i.c.m. een of meerdere pulsdrukkers, waardoor er wederom een tastdimmer ontstaat.

Contactinformatie

Stuur ons een bericht